Pim

Enschede/Amsterdam, 2018

Verschillende gedachten en gevoelens zijn de afgelopen jaren voorbijgekomen. Het gevoel van onzekerheid, machteloosheid, onbegrip, maar ook van hoop en heel veel liefde.

In februari 2017 werd bij Pim, ondertussen drie jaar oud, een zeldzame nieraandoening geconstateerd. Wat er precies aan de hand is, blijft tot op heden een raadsel. De afgelopen jaren hebben er veel onderzoeken plaatsgevonden en zijn er verschillende ingrepen geweest om de oorzaak te achterhalen. Helaas, is hier tot op heden geen duidelijke diagnose uitgekomen.

Wat ondertussen wel zichtbaar is geworden is dat Pim erg sterk is en samen met zijn liefhebbende ouders al veel hindernissen heeft overwonnen.

Met deze fotoserie wil ik een blijvende herinnering creëren voor Pim en zijn ouders. Daarnaast wil ik aandacht vragen voor kinderen die te maken krijgen met een onverklaarbare (nier)ziekte en helaas geen duidelijkheid hebben over wat er precies aan de hand is.

Het gaat om een langdurig project. Ik ken Pim vanaf zijn geboorte en zal ook zijn verdere leven zijn mooie en minder mooie momenten blijven fotograferen.


Meer laden...