Pim!

Vandaag bij SBS6, Hart van Nederland

Klik hier!

Vandaag was het een bijzondere dag. Zijn vader Dennis liep voor de Nierstichting mee met de Dam tot Damloop. Dit heeft hij ontzettend goed gedaan en ervoor gezorgd dat er veel extra aandacht is voor dit belangrijke doel! Het was heel fijn hierbij aanwezig te kunnen zijn!

Pim is een jongetje van 3 jaar. Hij heeft op jonge leeftijd te maken gekregen met een zeldzame nieraandoening. Tijdens het ziekteproces heb ik verschillende beelden mogen maken. Deze beelden zijn onder andere gemaakt in het Academisch Medisch Centrum, te Amsterdam. Op het moment dat deze beelden zijn gemaakt was Pim 1,5 jaar.

Kijk voor de rest van de serie op:

Link naar de map 'Pim'

Inspiratiereis Transfore

Tijdens de inspiratiereis van Transfore heb ik samen met Laura een lezing gegeven. Laura heb ik ontmoet tijdens een van mijn projecten, het project: ‘mensen met een psychosegevoeligheid’. Het was leuk elkaar hier weer in te vinden, dit samen te doen en elkaar aan te vullen.

Link naar de map 'Kracht'

Het doel was medewerkers van Transfore te inspireren, zij met haar levensverhaal en kennis van stigmatiseren. Ik met mijn passie voor fotografie en de onderliggende thema’s bij mijn projecten. Het was een geslaagde middag!

Een klein stukje van haar ervaring met het fotoproject wil ik graag met jullie delen: ‘de foto’s hebben mij geholpen om met andere ogen naar mijn proces te kijken. Te zien dat ik talenten heb, mogelijkheden. Dat ik meer ben dan mijn depressie en aandoeningen alleen. Ik ben ook model, schrijver, liefhebber van boeken en yoga. Het heeft mij doen inzien hoeveel kanten een mens heeft en hoe belangrijk het is al deze kanten te koesteren.’


'Met andere ogen'

Waar een oordeel begint, eindigt de waarneming…

Nadat ik ben genomineerd voor de Keep an Eye Fotovakschool Award zijn de eerste contacten voor de uitvoering van mijn project ‘met andere ogen’ gestart! Ik ben ontzettend blij met de samenwerking met Penitentiaire Instelling de Karelskamp (Dienst Justitiële Inrichtingen). Vol enthousiasme kijk ik uit naar deze samenwerking en de uitvoering van het project!

Met mijn project ‘Met andere ogen’ wil ik de verhalen vertellen die in de maatschappij niet worden besproken. Door die kanten te laten zien die anders onderbelicht blijven, wil ik de blik van de maatschappij verbreden, vooroordelen doorbreken en bijdragen aan het destigmatiseren van grote groepen individuen. Ieder mens is een uniek individu met een eigen geschiedenis of eigen verhaal. Dit zal ik de komende periode met mijn project in beeld gaan brengen.

Koepelgevangenis Arnhem

Daar stond ik dan, midden in de lege Koepelgevangenis in Arnhem. Wat een grote imponerende ruimte. Zo groot, dat je je nietig en klein voelt. Zo was het natuurlijk niet altijd…

De Koepelgevangenis van Arnhem is een voormalige gevangenis, die in 1886 door Johan Metzelaar werd ontworpen. De koepel in Arnhem was onderdeel van de penitentiaire inrichting De Berg. In 2013 werd naar buiten gebracht dat deze inrichting gesloten zou worden. Het complex diende daarna niet meer als gevangenis, maar als huis van bewaring. In september 2015 wees het COA de voormalige gevangenis aan als opvangcentrum voor de vele vluchtelingen die de EU binnenkwamen. Het complex is geregistreerd als rijksmonument.

Het was bijzonder hier ‘vrij rond te mogen bewegen’ en te zien hoe de mensen hier hebben geleefd. Wat zullen zich hier veel verhalen hebben afgespeeld. Sommige verhalen nog zichtbaar op de muren. Binnenkort zal de verdere serie te zien zijn op mijn website, voor nu ga ik alles opnieuw beleven en kijken welke verhalen ik in de foto’s nog kan ontdekken.

Keep an Eye Fotovakschool Award 2017

Na te zijn geselecteerd om te exposeren bij de Graduation Show, ben ik nu ook genomineerd voor de Keep an Eye Fotovakschool Award 2017. Hier ben ik natuurlijk erg blij mee en ik kijk uit naar deze dag! Hier zal ik mijn projectplan 'Met andere ogen' voordragen. Iedereen is van harte uitgenodigd om hier bij aanwezig te zijn!

Graduation Show 2017

Gisteren was de opening van de Graduation Show 2017. Ik ben geselecteerd en mijn werk is hier de komende week te bewonderen. Komen jullie ook?

Italië

Een verlaten pand in het mooie Modena. Het was bijzonder om hier rond te lopen en me te bedenken welke verhalen zich hier in het verleden hebben afgespeeld! Prachtige locatie!

10 jarig bestaan Go Dance Academy

Dance like nobody's watching...

Go Dance Academy bestaat dit jaar 10 jaar! Ik mocht weer fotograferen bij de eindshow. Dans is een van de dingen die ik heel erg mooi vind om te fotograferen, waarschijnlijk omdat mensen dit vanuit hun passie doen en hier veel emoties mee overbrengen. Prachtig!

Link naar de map 'Dans'